DEZE ACTIE IS AFGELOPEN

Maak nu kans op een iPhone 6 (64GB) bij je aankoop

Ray-Ban correctie monturen op sterkte voor maar € 249,= !

Nu tijdelijk bij Werkman brillen een complete originele Ray-Ban correctiebril met BlueProtect brillenglazen van ZEISS op je eigen sterkte voor maar € 249,- *

Voorwaarden actie:

  • Ray-Ban montuur t.w.v. maximaal € 150,-
  • Sterkte bereik: -6,00 tot en met +4,00
  • Brekingsindex: 1,5
  • Cylinder (maximaal): 1,5

De moderne wereld:
lichtbronnen met een hoog percentage blauw licht

Van LED- en Xenon-licht tot spaarlampen en elektro­mag­netische straling van schermen: al die 'nieuwe lichtbronnen' zijn ontworpen om ons leven beter en gemakkelijker te maken en bevatten een hoger percentage blauw licht dan oude, traditionele gloeilampen.

Deze andere spectrale licht­samen­stelling betekent dat we beduidend méér blootstaan aan blauw licht dan vroeger. Zou dit een nadelige invloed op ons gezichts­vermogen kunnen hebben?

Meer informatie over schadelijk blauw licht vindt u op deze pagina.

Informatie over ZEISS BlueProtect is te vinden op de Duravision BlueProtect pagina.

Actie geldig t/m zaterdag 28 april 2018, vraag naar de voorwaarden.

Het licht dat het menselijke oog bereikt en binnendringt wordt opgedeeld in zichtbaar en niet-zichtbaar (ultra­violet -UV- en infra­rood -IR-) licht. Experts weten al een tijdje dat UV-licht weefsel kan beschadigen, zoals onze ogen en huid. Daarom neemt men meestal voorzorgs­maat­regelen om zichzelf te beschermen tegen de zon, zoals zonne­brand­crème of een zonnebril.

Zichtbaar blauw-violet licht heeft echter ook de kracht om schade te veroorzaken aan onze ogen. Hoewel blauw-violet licht minder energie heeft dan ultra­violet licht, is het bijna niet gefilterd wanneer het door het oog gaat en ons netvlies bereikt. Ultra­violet licht daarentegen wordt bijna helemaal geabsorbeerd door het voorste deel van het oog waardoor significant minder dan 5% ervan het netvlies bereikt.

Het blauwe gedeelte van licht tussen 380 en 500 nm is ook bekend als hoog­energe­tisch zichtbaar licht (high-energy visible, HEV). Vooral blauw-violet licht met golf­lengtes tussen 380 en 440 nm worden als mogelijk gevaarlijk beschouwd en worden genoemd als een van de mogelijke oorzaken van photo­reti­nitis. Dit is schade aan het netvlies door hoog­ener­getisch licht.
Optie 1 Surhuisterveen: Jouw eerste keus in telecom!

nu bij elke Ray-Ban op sterkte GRATIS een Optie 1 socket!

én maak kans op een iPhone 6!

Optie 1 Surhuisterveen: Jouw eerste keus in telecom!

Bel voor een afspraak voor een GRATIS oogmeting: 0512 - 36 14 86


 
Logo Werkman brillen en contactlenzen

Openingstijden

dinsdag t/m donderdag: 09.30 - 17.30 uur
vrijdag: 09.30 - 21.00 uur
zaterdag: 09.30 - 17.00 uur
zondag en maandag gesloten

Copyright © 2016 -
Werkman Optics B.V.