Beter zicht bij slecht licht: DriveSafe van ZEISS

De Officelens brillenglazen van ZEISS geven u meer ontspannen zicht, of u nu werkt aan een bureau, een computer of een productiemachine.


TEKST en afbeeldingen: zeiss.nl

Op drie kijkafstanden scherp en helder

Beter zicht en meer comfort op het werk met Officelens brillenglazen

Moderne technologie beheerst ons leven en maakt het makkelijker, zowel thuis als op het werk. We brengen een groot deel van onze tijd door met het werken met hightech apparatuur en displays. Ze helpen om ons sneller en productiever te maken. Als we lange tijd geconcentreerd willen blijven bij het gebruik van computers, smartphones, tablet-pc's of andere apparaten op het werk, hebben we goed zicht van dichtbij en op middellange afstand nodig.

Dit gezichtsveld, tussen een halve meter en vier meter, gebruiken we het vaakst in onze dagelijkse routine. Een leesbril en zelfs geavanceerde multifocale brillenglazen zijn niet ideaal voor dit gezichtsveld. Heeft u ooit al overwogen om een bril te dragen die speciaal is aangepast aan het werk dat u doet?

Voor vele mensen wordt de wereld van het werk steeds sneller en gevarieerder. Computers en andere apparatuur spelen een belangrijke rol op de moderne werkplek. Bijgevolg is het essentieel om voor langere perioden productief te blijven. Ons zicht speelt hier een cruciale rol, vooral wanneer we werken aan beeldschermen en displays. Onze ogen moeten vele uren per dag belasting in het korte tot middellange gezichtsveld uithouden.

Een goede bril is soms niet voldoende.

Om op uw werkplek goed te kunnen functioneren kan een leesbril of multifocale bril soms niet voldoende zijn. Leesglazen zijn namelijk specifiek bestemd voor één bepaalde afstand. Om meerdere afstanden scherp te kunnen zien, moeten er ook meerdere sterktes in het glas verwerkt zijn. Dit is in een gewoon leesglas niet het geval.

Moderne multifocale brillenglazen dragen voor het werk.

Multifocale glazen zijn niet afgestemd om langere periodes te werken achter de computer. Omdat het leesdeel onder in het glas zit neemt u erg makkelijk een verkeerde houding aan en dit kan leiden tot rug- en nekklachten, ergonomische oplossingen, zoals bijvoorbeeld een goede bureaustoel, ten spijt.

ZEISS Officelens glazen voor meer ontspannen zicht.

De ZEISS Officelens brillenglazen zijn aangepast aan uw specifieke behoeften en maken een ontspannen houding mogelijk. Deze brillenglazen bieden een heel breed gezichtsveld van dichtbij tot middellange afstand. Hierdoor bent u in staat zo goed mogelijk te zien en te werken in exact dat zichtbereik dat uw baan vereist. Uw hoofd en nek zullen de hele dag door een natuurlijke en ontspannen houding aannemen.
Dankzij Carl Zeiss Vision ontwikkelde technologie voor het bepalen van de maximale middellange afstand (Maximum Intermediate Distance = M.I.D.) kunnen ZEISS Officelens brillenglazen aangepast worden om aan de behoeften, qua kijkafstand van de individuele brildrager, te voldoen. Wij bieden alles van aantrekkelijk geprijsde modellen tot maatoplossingen aangepast aan extreem precieze vereisten. Brillenglazen worden geproduceerd op basis van de maximale afstand die de individuele brildrager dagelijks moet kunnen zien op de werkplek. Dit noemt men de M.I.D. waarde, de afstand in de kamer die de drager duidelijk en scherp moet kunnen zien.

Er zijn vier verschillende versies Officelens brillenglazen:

"Near" brillenglazen
Bij deze brillenglazen is de maximale afstand die de brildrager scherp en duidelijk moet kunnen zien vastgelegd op twee meter; ideaal voor mensen die hoofdzakelijk aan de computer werken of veel lezen.
"Room" brillenglazen:
De maximale afstand van de 'room'-brillenglazen is vastgelegd op vier meter, wat de drager toelaat te zien vanaf leesafstand tot het middellange gezichtsveld. Het "Room" model is ontworpen voor mensen die bijvoorbeeld vaak met klanten werken en gelijktijdig voor een beeldscherm werken.
"Book" officelens:
"Book" brillenglazen hebben een versterkte focus voor het leesgebied met een maximumafstand van een meter. In vergelijking met een leesbril, die doorgaans ontworpen is voor een vaste en geïndividualiseerde leesafstand, bieden "Book" brillenglazen een groter gezichtsveld voor een meer ontspannen leeservaring.
"Individual" brillenglazen
Dit model is aangepast aan de specifieke behoeften van de brildrager. De optimale maximale kijkafstand in de kamer is met extreme precisie gedefinieerd voor de brildrager. Bovendien worden de centreergegevens, de nabije werkafstand en de afmetingen van het brilmontuur van de drager gebruikt bij het produceren van deze brillenglazen. ZEISS brillenglazen voor op kantoor, net als multifocale en unifocale brillenglazen, zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende ontwerpen (Officelens Plus, Officelens Superb en Officelens Individual) en met diverse materialen en kenmerken.

ZEISS Officelens glazen zijn niet alleen voor het werk.

ZEISS Officelens brillenglazen helpen u ook beter te zien in uw vrije tijd, bij het lezen, TV kijken, koken, op het internet surfen, online chatten, of om een muziekinstrument te bespelen. Wij kunnen u adviseren en de beste oplossing voor u kiezen uit het aanbod van ZEISS Officelens brillenglazen.

 
Logo Werkman brillen en contactlenzen

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag: 09.30 - 17.30 uur
zaterdag: 09.30 - 17.00 uur

zondag en maandag gesloten

Copyright © 2016 -
Werkman Optics B.V.