Laat je niet verrassen door de laagstaande zon!
(Aanbieding niet meer geldig).
donderdag 20 december 2018

Elk jaar weer genieten duizenden mensen tijdens Oud en Nieuw van het afsteken van vuurwerk. Maar elk jaar gebeuren er ook de nodige ongelukken, dit ondanks de vele waarschuwingen. Het gebeurt nog te vaak dat ogen en handen beschadigd raken door het verkeerd afsteken van of het experimenteren met (illegaal) vuurwerk.

Maar ook uw oren kunnen schade oplopen: wist u dat het geluid van het afgaan van vuurwerk op kan lopen tot meer dan 120 dB !?!


Maar vergeet ook je ogen niet!

Voorkom gehoorschade door vuurwerk

Ons gehoor is een bijzonder orgaan. Je hoort een geluid en weet direct waar het vandaan komt en wat het betekent. Het gehoor is ook erg kwetsbaar, dat blijvend beschadigd kan raken door te hard geluid.

Vanaf 80 decibel kan geluid schadelijk zijn. Geluiden van 120 decibel kunnen je gehoor direct beschadigen. Hoe schadelijk geluiden tussen 80 en 120 decibel zijn hangt af van hoe vaak en hoe lang je er naar luistert.
Een voorbeeld: geluid van 80 decibel kun je 8 uur per dag (of 40 uur per week) ‘veilig’ horen. Elke 3 decibel erbij is een verdubbeling van het geluid, waardoor 83 decibel nog maar 4 uur per dag (of 20 uur per week) veilig is. En 86 decibel nog maar 2 uur per dag (of 10 uur per week). Geluid van 103 decibel kan je gehoor in minder dan 5 minuten beschadigen!
Bij Werkman kun je nu tijdelijk goedkoop je oren én ogen beschermen:

DEZE ACTIE IS AFGELOPEN

logo Alpine

De nummer 1 gehoorbescherming

Bescherm je oren en ogen en bespaar € 10,- bij Werkman:

Koop nu bij Werkman een van onderstaande oordopjes van Alpine (PartyPlug, Pluggies Kids of SleepSoft) in combinatie met een vuurwerkbril en bespaar € 10,- op je aankoop!

Er zijn zowel vuurwerkbrillen voor kinderen als volwassenen.
Bescherm je oren en ogen: tijdelijk een veiligheidsbril en oordopjes voor € 19,95 !!!

Voorkomen van gehoorschade


Bescherm jezelf door gehoorbescherming te dragen als je op plekken bent met hard geluid. Gehoorbescherming is er voor verschillende situaties, zoals voor het uitgaan, op de motor, tijdens het klussen of op werk.

Als je zelf aan de knoppen zit, let dan op je volume. Stel bijvoorbeeld een volumebegrenzer in op je mp3-speler of smartphone. Dan weet je zeker dat je veilig luistert.

Lees meer over veilig muziek luisteren.

METEN = WETEN

Smiley face

Download een decibelapp (IOS).
Is het geluid harder dan 80 decibel?
Neem dan maatregelen!

Hoe hard klinkt het?

Soorten gehoorschade

Slechthorendheid

Gehoorverlies door natuurlijke slijtage van de haarcellen heet ouderdomsslechthorendheid. Blootstelling aan teveel hard geluid resulteert in lawaaislechthorendheid.

Beginnend gehoorverlies merk je doordat je zachte geluiden niet goed hoort; mensen zullen je vaker aanspreken op het feit dat je ze niet hebt gehoord. Ook merk je beginnend gehoorverlies doordat je mensen niet goed verstaat als er achtergrond geluid is, bijv. in een kroeg of op een feestje. Later hoor je ook hardere geluiden niet meer goed. Je zet de tv steeds harder. Dus als mensen aan je vragen of de tv wat zachter mag, dan kan dat een teken zijn. Nog later hoor je alle geluiden zachter en anders; vervormd, dof en onverstaanbaar. Hoe hard iemand ook praat. Laat het niet zo ver komen.

Hoe klinkt het als je slechthorend bent?

Tinnitus

Geluid waarnemen zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is, dat is tinnitus. Tinnitus kan verschillende oorzaken hebben, variërend van een te hoge bloeddruk tot infectieziekten. Ook kan het een bijwerking zijn van medicijnen. Maar vaak is lawaai de veroorzaker van tinnitus.

De geluiden die mensen met tinnitus horen lopen erg uiteen: van piep- en fluittonen tot gesuis, gebrom en gebonk.

Beluister hier soorten tinnitusgeluiden

Hyperacusis

Hyperacusis is de medische benaming voor een overgevoeligheid voor normale dagelijkse geluiden. Het roeren in een koffiekopje, het uitruimen van de vaatwasser of het openen van een plastic zakje, kunnen voor iemand met hyperacusis erg onaangenaam tot zeer pijnlijk zijn.

Andere vormen van gehoorschade zijn distortie, dan hoor je geluiden vervormd, en diplacusis, dan hoor je met beide oren geluiden verschillend.


Alpine is de nummer 1 gehoor­bescher­mings­specialist. Het maakt niet zomaar oor­doppen en oor­kappen, maar omdat de mensen van Alpine weten waarom het zo belang­rijk is om in verschil­lende situaties voor­zichtig met je gehoor om te gaan.

Bij Werkman kunt u onder andere terecht voor de meest gebruikte bescherming tegen gehoorschade maar ook om bijvoorbeeld van een goede nachtrust te kunnen genieten. Hiernaast 3 voorbeelden van de meest gangbare oordoppen.

Naast deze oordoppen maakt Alpine bescherming die bedoeld is voor:
 • Muzikanten
 • Motor bestuurders en bijrijders
 • rijzigers
 • zwemmers en surfers
 • doe-het-zelvers
 • zelfs voor honden heeft Alpine speciale gehoorbescherming!
Twintig jaar ervaring heeft ertoe geleid dat Alpine een ideaal nieuw model oor­dop voor partijen en feesten heeft ontwikkeld. De pasvorm van de oor­doppen is uitgebreid getest. Daar­door bieden ze maximaal draagcomfort en optimale bescherming.
 • Dempen muziek tot veilig volume (19 dB)
 • Muziek en gesprekken blijven hoorbaar
 • Uitstekende en comfortabele pasvorm

Prijs PartyPlug: € 12,95
Alpine Pluggies Kids wordt aanbevolen voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, aangezien zij nog een kleinere gehoor­gang hebben dan volwas­senen. Deze oordoppen kunnen kinderen in zeer veel situaties en voor meerdere toepas­singen gebruiken.
 • Voor kids vanaf 3 tot 12 jr (25 dB demping)
 • Houdt water uit de oren
 • Ook geschikt voor volwassenen met kleine gehoorgang

Prijs Pluggies Kids: € 12,95
SleepSoft oordoppen hebben een gemid­delde demping (SNR) van 25 dB. Dat houdt in dat storende omgevings­geluiden worden gedempt. Het is onvermij­delijk dat je hardere geluiden blijft horen. Maar ze klinken wel zachter.
 • Dempen lawaai zoals snurkgeluiden (25 dB)
 • Met zachte Minigrip uitneemhulp
 • Zeer zacht en comfortabel

Prijs SleepSoft: € 12,95

 
Logo Werkman brillen en contactlenzen

Openingstijden

dinsdag t/m donderdag: 09.30 - 17.30 uur
vrijdag: 09.30 - 17.30 uur
zaterdag: 09.30 - 17.00 uur
zondag en maandag gesloten

Copyright © 2016 -
Werkman Optics B.V.