Gezond eten voor gezonde ogen
donderdag 30 juli 2015

Het verhaal van de worteltjes kent iedereen. En dat gezond eten goed is voor de ogen, is echt geen fabel. Voor enkele oogziekten zijn de onderzoeken nog in volle gang, voor diverse anderen is het wetenschappelijke, harde bewijs al geleverd.


LET OP:

Wij raden af, om losse vitaminen in pillen of druppels aan te schaffen, zonder overleg met uw specialist. Wij pleiten juist voor het dagelijks gezond eten en dan met name door regelmatig en dagelijks sappig fruit en gezonde groenten te nuttigen.

Bron en afbeelding: © Goedvoorogen.nl.

Wetenschappelijke bewezen!

Gezond eten voor gezonde ogen

Mensen met goede, gezonde ogen beseffen soms niet hoe belangrijk het is om bewust te eten en beschouwen scherp zicht als een standaard gegeven. Maar degenen met slechter zicht beseffen het maar al te goed; scherp, helder zicht in je leven is iets om zuinig op te zijn.

Middels een uitgebreide studie, welke in 2013 is gepresenteerd, is vastgesteld dat gezonde voeding essentieel is voor gezonde ogen en dus goed zicht. Op de website Goedvoorogen.nl vind je diverse informatie over de stoffen welke zo belangrijk zijn voor je ogen. En in welke producten deze stoffen zitten.

Je snapt het al, het gaat natuurlijk om o.a. verse groente- en fruitsoorten. Wist je dat een oranje paprika veel gezonder voor je ogen is dan een rode? Met zulke informatie biedt Goedvoorogen.nl je allerlei lekkere recepten die je eenvoudig thuis kunt bereiden. Wekelijks zie je nieuwe recepten verschijnen, dus smullen maar...

De website is bedoeld om je wat bewuster te maken over wat voeding voor ons lichaam doet en dan specifiek voor de ogen. Eet bewust en laat je ogen er de vruchten van plukken! Op de website Goedvoorogen.nl leest u meer over voedingsstoffen.

Onder invloed van verouderingsprocessen rondom het oog en invloeden van buitenaf, zoals de zon, voedsel en medicaties, gaat het zicht sowieso al achteruit en bij sommigen ontwikkelen zich zelfs oogziekten onder invloed van die veranderingen. Medicamenten zijn helaas niet de oplossing voor deze problemen. Deze kunnen zo mogelijk alleen de ziekten stopzetten, maar beschadigingen aan netvlies en ooglens zijn altijd definitief en niet terug te draaien.

De oplossing zit hem in de preventieve zorg, en het op tijd (dus voor de definitieve beschadigingen) aanleveren van de juiste bouwstenen (zeg voedingsstoffen) voor de onderdelen van het oog die voor beschadigingen gevoelig zijn. Helaas, 100% voorkomen kunnen we deze processen in ons lichaam niet. Maar bewezen is wel dat verschillende voedingsstoffen naarmate we ouder worden minder goed in ons lichaam worden opgenomen.

Zeker voor mensen die erfelijk belast zijn of anderszins een vergrote kans hebben om onderstaande oogziekten te ontwikkelen, is gebruik maken van de tips eigenlijk een must!

 
Logo Werkman brillen en contactlenzen

Openingstijden

dinsdag t/m donderdag: 09.30 - 17.30 uur
vrijdag: 09.30 - 21.00 uur
zaterdag: 09.30 - 17.00 uur
zondag en maandag gesloten

Copyright © 2016 -
Werkman Optics B.V.