Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie
donderdag 12 oktober 2017

Met het najaar op komst is het tijd voor de presentatie Van de Dutz herfst- en winter­collectie 2017 - 2018! De Dutz Designers hebben zich wederom breed laten inspireren.


Bron ©: De Opticien, september 2017.

Herfst-winter 2017-2018

Dutz Eyewear

Van de laatste trends tijdens de fashion week tot en met opvallende impressies van de straat. De veelzijdige collectie is om verliefd op te worden. Van elegante eenvoud tot kleurrijke bloemen en van moderne geometrie tot originele patronen: er bestaan dit jaar talloze mogelijkheden om de meest trendy stijlen te rocken. De verscheidenheid in de collectie is een perfecte afspiegeling van de mode en stijl van het seizoen. Met trots presenteert Dutz de nieuwe herfst- en wintercollectie.

A life in black and white

Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie
Terug van weggeweest: de klassieke ongekleurde combinatie. Voor dit tijdloze palet hebben ontwerpers Van Parijs tot aan New York zich hardgemaakt. Boeiende vormen, snijdingen en prints plaatsen De bekende zwart-witte trend in een compleet nieuw licht. Het resultaat: een strenge en effectieve combinatie, dankzij het natuurlijke contrast tussen zwart en wit. Samen zijn ze selectief en veelzijdig, waarmee ze symbool staan voor compromisloos.

Modern geo

Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie
Dit seizoen omarmen de Dutz designers de vorm van vrijmoedigheid. Zo geven ze klassieke rechthoeken En vierkante stijlen een moderne make-over met hoeklijnen. Eenvoudige vormen en opvallende geometrieën zorgen samen voor een contrasterend, maar uniek effect.

Striking stripes

Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie
Strepen zijn niet weg te slaan uit de Dutz collecties. We zien ze nu al twee of drie seizoenen op rij, Maar het einde is nog lang niet in zicht… dik, dun, dubbel of schaduwrijk: strepen zijn ook dit seizoen Weer een enorme trend. De Dutz designers hebben dit keer gekozen voor een grafische blik met Lineaire patronen in overtuigende kleurencombinaties. ‘Stripes are never out!‘
Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie

Fancy floral

Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie
De catwalks in New York, Londen, Milaan en Parijs worden gesierd door bloemenpatronen. Overal gebruiken ontwerpers fleurige motieven, meestal zelfs van top tot teen. Kleine bloemen, natuurlijke landschappen en vintage bloemenprints: het lijkt wel lente in de herfst/wintercollectie! Ook de Dutz ontwerpers hebben zich verdiept in oma’s woonkamer, waar nostalgische flora en vrouwelijke ‘cat-eye’ monturen elkaar op schitterende wijze vinden.

Retro minimalism

Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie
Minimalisme is tegenwoordig overal: van huisinrichting en grafisch ontwerp tot en met mode en… brillen! Niets is daarom eigentijdser dan kwalitatief hoogwaardige essenties die terugkomen In dat gestroomlijnde, stijlvolle gevoel. De minimalistische trend uit de jaren 90 kenmerkt zich door een combinatie van eenvoud en ultramodern, met een knipoog naar retro frames. Verfijnd en ingetogen, maar uiterst hip en nooit saai! Denk bijvoorbeeld aan een klassieke, slanke aviator gecombineerd met lichtgewicht TR90-pootjes in frisse kleurencombinaties.

Blurred out

Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie
Voor de bekende Dutz-touch zijn de designers op zoek gegaan naar opvallende elementen in de frames. En dat is ze gelukt! Zo zien we schildpad acetaat – een eeuwige klassieker – in veelkleurige funky variaties, gecombineerd met metalen elementen in felle kleuren. Of de elegante, nylor cat-eye-monturen van roestvrijstaal met een pied-de-poule-print. En wat te denken van de transformatie van de clubmaster: de toevoeging van klinknagels zorgt voor een geactualiseerde, industriële look.

Originele kleuren, patronen en details

Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie
Ombre, gradient en overloop. Allemaal benamingen voor een belangrijke trend: blurred out. De monturen in deze serie zijn geïnspireerd op de ombre-trend, een trend die al een tijdje meegaat maar weer helemaal terug is! Ombre is een kleurverloop dat zorgt voor diepte. De overlopende kleurschakeringen worden in allerlei tinten, richtingen en vormen toegepast en geven een spannende twist aan zowel minimalistische als trendy vormen.
Dutz Eyewear herfst/winter 2017 collectie
Dutz Eyewear actie bij Werkman: tijdelijk alle Dutz monturen voor € 60,-!
Werkman 60 jaar in Surhuisterveen

 
Logo Werkman brillen en contactlenzen

Openingstijden

dinsdag t/m donderdag: 09.30 - 17.30 uur
vrijdag: 09.30 - 21.00 uur
zaterdag: 09.30 - 17.00 uur
zondag en maandag gesloten

Copyright © 2016 -
Werkman Optics B.V.